do 24 november 2022

Breng je erfgoed tot leven - Netwerkmoment erfgoed en onderwijs

Organisator: Erfgoedcel Leuven, Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee en SOM
Van 16:00 tot 18:30 - Heilig Hart Instituut Heverlee (gebouw C)

Erfgoedcel Leuven nodigt samen met Cultureel erfgoed Annuntiaten Heverlee en SOM Leuven leraren uit het secundair onderwijs opnieuw uit op een netwerkmoment in het teken van erfgoed.

Verschillende Leuvense scholen (o.a. Heilig Hart Heverlee, Sint-Pieterscollege en Paridaens) organiseerden vorig schooljaar enkele lessen of een klein of groot project rond erfgoed naar aanleiding van 'Erfgoeddag maakt school'. Op donderdag 24 november delen ze hun ervaringen en beantwoorden ze al je vragen.

Na een korte voorstelling van de projecten is er ruim tijd voorzien om met een hapje en een drankje met elkaar in gesprek te gaan. Als uitsmijter krijgt wie wil een blik achter de schermen van een gloednieuw project van Cultureel erfgoed Annuntiaten. Zo ga je naar huis met concrete tips voor je eigen lespraktijk, inspiratie over werkvormen en thema's en een reeks nieuwe contacten in je adresboek.

We smeden intussen ook al plannen voor Erfgoeddag 2023 en verkennen de mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen tussen erfgoed en onderwijs.