do 2 juni 2022

Dansbaar/Dankbaar

Organisator: SOM / Stad Leuven / UCLL / Uitgeverij LannooCampus
Van 19:00 tot 23:59

Dansbaar/Dankbaar
  • Prijs: gratis
  • Voor wie: Leuvense onderwijsmakers
  • Inschrijven: via deze link.

Lesgeven is van het mooiste en belangrijkste wat er bestaat. Daarom willen we jou, leraar en onderwijsmens in hart en nieren, in de laatste lesmaand van dit schooljaar bedanken met een groots feest. We doen dat door samen te spreken, te spelen en te dansen.

Het gesprek starten we met Brigitte Vermeersch (VRT NWS) en Greet Decin (UCLL), en hun nieuwe boek '100 redenen om leraar te worden'. 3 jaar lang tekenden Brigitte en Greet de verhalen op van leraren over wat hun beroep zo interessant maakt. We spreken erover met de auteurs en enkele gepassioneerde leraren.

Voor het spel tussendoor zorgt het improvisatietheater Swiep . Zij beelden levensechte en hilarische situaties uit de leraarskamer voor ons uit.

Afsluiten doen we met een groot dansfeest. Dj’s van Brake-Out en MIJNLEUVEN lokken ons vanaf 21.30 uur naar de dansvloer. De fenomenale Bobby Ewing zal als spetterende afsluiter tot middernacht de beste plaatjes draaien.

Haal die dansschoenen uit de kast en schrijf je in voor hét feestje van het jaar! Tot dan!

Programma

19.00 uur
Deuren open van Het Depot

19.30 uur
Welkomstwoordje Lalynn Wadera, Schepen van onderwijs. Gevolgd door de overhandiging van het eerste exemplaar van '100 redenen om leraar te worden'.

20.00 uur
Voorstelling '100 redenen om leraar te worden', met verhalen van Leuvense leraren door Brigitte Vermeersch en Greet Decin.
Interactie van improvisatietheater Swiep.

21.30 uur
Stoelen aan de kant! Drankje in de hand! DJ's van Break-out en MIJNLEUVEN.

22.00 uur
DJ Bobby Ewing

23.59 uur
Einde