di 18 oktober 2022

Epale-conferentie met live event over 'learning communities'

Organisator: Epale Vlaanderen i.s.m. Lang Leven Leren
Van 13:00 tot 17:30 - Abdij van Park

Epale-conferentie met live event over 'learning communities'

Op 18, 19 en 20 oktober 2022 organiseert EPALE EU zijn jaarlijkse EPALE internationale conferentie. Het thema van de conferentie is ‘Imagine. Enriching, Sustainable, Inclusive Europe’. Bekijk het volledige internationale programma op EPALE.

Op 18 oktober organiseert EPALE Vlaanderen samen met Lang Leven Leren een live-event in de eeuwenoude refter van Abdij van Park. Het dagthema is 'learning communities'. Samen mijmeren we over verleden, heden en toekomst en verbeelden we ons nieuwe toekomst(en) voor leven, leren en werk.

Programma:

VOORMIDDAG (optioneel)

09.00 uur: Ontvangst in brasserie De Abdijmolen. We volgen de online conferentie. Bekijk het internationale programma van de voormiddag op EPALE. Aansluitend lunch voor de deelnemers.

NAMIDDAG

13.00 uur: Ontvangst in de refter van de Abdij van Park

13.20 uur: Welkom door de burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani.

13.30 uur: Koenraad Van Cleempoel van UHasselt verklaart waarom Leuven dé leerhub van de 16de eeuw was, en wat we daar nu nog van kunnen leren.

14.30 uur: Sandra Langereis, biografe van Desiderius Erasmus en winnares van de Libris Geschiedenis-prijs 2021, onthult wat er gebeurde in de bibliotheek van de Abdij van Park in 1504 en waarom dat zoveel knappe koppen naar Leuven lokte.

15.45 uur: Eline Vermeersch vertelt waarom het Europees Sociaal Fonds leerecosystemen ziet als een veelbelovende nieuwe manier van denken over leren en ontwikkelen, en waar Vlaanderen op dit ogenblik mee experimenteert.

16.15 uur: Het laatste woord is voor Stefan Van Lani, beheerder van erfgoedsite Abdij van Park. Drink en bezoek aan de historische bibliotheek van de abdij.