di 28 maart 2023

Forumdag: ‘Samen leren uit het verleden: Hoe omgaan met gevoelige thema’s?’

Organisator: Wij-Zij Polarisatie
Van 9:00 tot 16:00 - BELvue Museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel

  • Wat? Forumdag
  • Prijs: 15 euro (via overschrijving)
  • Voor wie: Leerkrachten secundair onderwijs, maar ook voor pedagogische medewerkers, educatieve organisaties, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden.
  • Spreker: Naïma Lafrarchi, jurist, onderwijskundige, onderzoeker UGent en bijzondere leermeester Islamitische godsdienst
  • Meer info en inschrijven: via de website van het Wij-Zij Netwerk

Op 28 maart 2023 nodigen het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie en het Wij-Zij Netwerk u uit voor de forumdag: ‘Samen leren uit het verleden: Hoe omgaan met gevoelige thema’s?’.

Je maakt kennis met inspirerende creatieve werkvormen en praktische voorbeelden om jou als leerkracht te versterken in het omgaan met de ongemakkelijke gesprekken die historische thema’s kunnen oproepen. Aan de hand van rondetafelgesprekken en verschillende workshops ontdekken we samen methodes en inzichten om toe te passen in de klas. Daarnaast verwelkomen we gastspreekster Naïma Lafrarchi. Zij is jurist, onderwijskundige en bijzondere leermeester Islamitische godsdienst met jarenlange ervaring in het onderwijs. Vandaag werkt ze als onderzoeker aan UGent, waar ze een didactische-pedagogische tool ontwikkelt om geschiedenisleerkrachten in het secundair onderwijs te ondersteunen in het omgaan met controversiële en historische thema’s. Meer informatie vindt u in het programmaboekje onderaan.

Het volledige programma kan je hier raadplegen.