05Mei 2018

Gratis innovatiefestival And& Play!

Zaterdag - 10:00 tot 18:00 - verschillende locaties in Leuven

Ervaar and& in al zijn facetten, maak je eigen parcours & ga op ontdekking in de stad.

Kinderen en ouders verkennen de wondere wereld van technologie, innovatie en creativiteit. Via workshops en doe-installaties leer je meer over drones, robots, VR-brillen, 3D-scanners en -printers, lasercutters …
 

Je hoort er inspirerende gesprekken over nieuwe ideeën en technologieën met impact op de Leuvense regio. Talks & panels van denkers & ondernemers van KU Leuven, VIB, imec, LRD, UCLL, UZ & de Leuvense creatieve scene.
 

  • DigiGirlz

Waarom kiezen nog altijd zo weinig meisjes voor richtingen als wetenschap en technologie? Tijdens DigiGirlz, een project van Microsoft, kunnen meisjes tussen 7 en 12 jaar technologie en innovatie op een creatieve manier ontdekken. Gratis, op inschrijving via https://aka.ms/registerdigigirlz
 

  • Kunst in de stad

Artistiek werk in de binnenstad onderzoekt de raakvlakken tussen technologie, kunst en de stad van de toekomst. Je ontdekt het werk van AMO / OMA, Studio L A, Harry Nuriev & Dries Depoorter.
 

  • Tech expedition

Een ontdekkingsparcours met een reeks hightech-installaties toont verbazende projecten op het snijpunt van technologie & creativiteit.
 

De tijdelijke invulling van de oude stelplaatsen van De Lijn. Ontdek de ruwe plek en haar jonge bewoners en ga aan de slag met de zeefdruk, in de skatehal of het sociaal atelier.
 

Ontdek de toekomstplannen van dit nieuw Leuvens cross-over project en bezoek pop-up-kunstinstallaties die in dialoog gaan met de straffe architectuur van de Silo’s.

Benieuwd hoe dit innovatiefestival eruit zag? Check dit filmpje. 

Onderdeel van

Kom naar And& Play, een gratis Innovatiefestival in Leuven

Lees meer