wo 6 oktober 2021

Kick-off School2030!

Organisator: School 2030
Vanaf 9:00 - OPEK, Leuven

Kick-off School2030!

Na het succes van vorig jaar nodigt School 2030 u graag uit op een tweede kick-off. Deze keer aan de Vaartkom. Jawel, live. In levende lijve.

Voormiddag

Voor 's morgens beloven we directies en leraren spetterende sprekers in OPEK.

  • De kick-off wordt geopend door Schepen Lalynn Wadera.
  • Daarna volgt een boeiende lezing van Koen Meirlaen. Koen is geograaf en leerkracht aardrijkskunde/wiskunde in campus Sint-Hendrik in Deinze. Hij is door de International Polar Foundation in Antarctica opgeleid tot poolambassadeur. Vanuit deze expertise werkte hij het project Oceans are rising, so get informed uit. Aan de hand van boeiend foto- en videomateriaal vertelt hij over de onderzoeken, over het klimaatverhaal, over de onbeschrijflijk mooie natuur en het overleven in de extreme koude.
  • Na de pauze gaan we dieper in op het nieuwe verhaal van School 2030 en presenteren we graag de nieuwe website.
  • Lunchen doen we met soep en broodjes op het dakterras

Namiddag

Voor het tweede deel van de dag is iedereen - ook leerlingen, ouders en sympathisanten - welkom in maakleerplek.

  • Je kan een rondleiding door het fantastische gebouw van de Molens van Orshoven krijgen en kennis maken met de deelplekken, één-op-één gesprekken met een thematisch ankerpunt boeken om concrete antwoorden te krijgen, luisteren naar Tine Hens die komt vertellen over dooddoeners en haar boek "Het is allemaal de schuld van de Chinezen" of je maakt een wandeling langs de infobeurs in de witruimte.
  • Specifiek voor lagere scholen geeft Ann Thienpont van MOS meer uitleg over een deelname aan het tweejarig traject van de Klimaatbende.
  • Afsluiten doen we om 16u met iets lekkers in de cafetaria en/of op het binnenplein van maakleerplek en een optreden van Spaak. Percussionist en instrumentenbouwer Jo Zanders en violist/contrabassist Katrien Bos spelen voornamelijk op zelfgebouwde instrumenten zoals de draadstangkalimba, de eensnarige blikken viool of de remkabelbas. Komt dat zien!

Directies met visie, leraren met een plan en veel goesting, maar altijd te weinig tijd - kom zeker af. Iedereen welkom aan boord van de trein richting klimaatneutraliteit!

Meer info en inschrijven?