19Nov 2018

Leerlabo 1: Psychische kwetsbaarheid en schooluitval

Maandag - 15:00 tot 17:30 - Romaanse poort

Leerlabo's over verbindend werken bij moeilijk begrijpbaar gedrag

Doorheen hun ontwikkeling, verwerven kinderen sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden. Wanneer die ontwikkeling niet zo goed verloopt, ontstaan er tekorten in hun vaardigheden die naar school gaan bemoeilijken en er zelfs voor kunnen zorgen dat de jongere stopt met school. Om die zogenaamde 'schooluitval' te voorkomen en signalen tijdig op te vangen is het dan ook belangrijk om zicht te krijgen op die ontwikkeling van kinderen en jongeren. 

Welkom op het Leerlabo 'Psychische kwetsbaarheid en schooluitval'! 

In deze workshop nemen we je mee doorheen de verschillende ontwikkelingstaken vanaf de geboorte tot aan de late adolescentie en staan we stil bij de ontwikkelingsuitdagingen en -uitkomsten in elk van die fases. We zien hoe taken uit een eerdere ontwikkelingsfase in latere fases terugkomen en bij een moeilijk lopende ontwikkeling extra uitdagingen maar ook nieuwe kansen bieden. Tot slot staan we kort stil bij wat dat alles betekent wanneer we samenwerken rond kinderen en jongeren om schooluitval te voorkomen.

  • Wat: workshop
  • Voor wie: iedereen uit de onderwijssector (leerkrachten, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, directieleden, pedagogisch begeleiders, CLB-medewerkers …) en de welzijnssector. 
  • Prijs: gratis
  • Organisatie: Anja Jacobs - Yuneco

Geïnteresseerd?

We hebben jou er graag bij! Schrijf je in voor 14 november 2018.

Schrijf je hier in!
Onderdeel van

Hoe kunnen we zerotolerantie tegen schooluitval waarmaken?

Lees meer