di 21 maart 2023

Open SOM-raad

Organisator: SOM
Van 16:30 tot 18:30 - HAL 5, Locomotievenstraat Leuven

Open SOM-raad

  • Wat? Drink voor het Leuvens onderwijs
  • Wanneer? 21 maart 2023, 16u30-18u30
  • Waar? HAL 5, Locomotievenstraat Leuven
  • Voor wie? SOM-raad, SOM-plus, alle Leuvense onderwijsmakers en sympathisanten
  • Inschrijven? Laat het ons weten!

Wij vieren het begin van de lente! En het Leuvens onderwijs!

Met een hapje en een drankje. Heerlijke lentelucht. Boeiende sofagesprekken. En jazzy vibes.

Kom je ook?

Programma

16u30 - 16u45: welkom

16u45 - 16u55: sofagesprek I - rol van een netwerk

Wat is de kracht van een netwerk? Wie werkt wanneer en waarom in de tussenruimte? En met welke uitdagingen kan je terecht in het netwerk?

Bart Cambré, vicedecaan aan de Antwerp Mangagement School, schetste tijdens zijn lezing in november al de kansen en valkuilen van organisatienetwerken: “Als je een hamer bent, zie je overal nagels om op te kloppen. In een netwerk heb je een hele gereedschapskist waaruit je de beste oplossing kan kiezen. Elke partner bezit competenties die de andere niet heeft. Het is zaak om samen goed te bepalen wat nodig is om resultaat te bereiken, met zoveel partners als nodig, maar ook niet meer.”

We gaan hierover verder in gesprek met Schepen van onderwijs Lalynn Wadera, Speak Up! ambassadeurs Naleye Farah, Rania & Sacdiyo, SOM-coördinator Lore Baeyens en SOM-voorzitter Jan Elen.

17u00 - 17u20: sofagesprek II - speerpunten SOM: blik op de toekomst

Er staan heel wat nieuwigheden op de planning van SOM en die zetten we graag even in the picture. We mogen Katrien Mertens en Liesbeth Spanjers van De living ontvangen in onze sofa. Ook Sara Vantournhout van KU Leuven Engage komt vertellen over het gloednieuwe labo rond duurzame onderwijskansen dat wordt opgestart, geïnspireerd op TADA Brussel. Tot slot hebben we Mathias Vandeghinste (campusdirecteur Campus Redingenhof) & Hilde De Wever als vertegenwoordigers van het labo Diverse leraarskamer te gast.

17u30 - 18u00: jazz concert A tribute to Ella Fitzgerald & Joe Pass

Nele Uyttendaele en Daan Jacob, twee jazzmuzikanten uit Aalst en Diest, hebben elkaar leren kennen tijdens hun studies aan de jazzafdeling van LUCA School Of Arts, Campus Leuven. Na een passage op Leuven Jazz hebben ze het plezier van spelen in duo ontdekt. Hun inspiratie halen ze bij de briljante Ella Fitzgerald en Joe Pass die ook meerdere albums in duo hebben opgenomen. Nele haar warme, volle stem en Daan zijn uitstekende gitaartalent nemen je mee op een muzikale reis doorheen een mooi jazzrepertoire.

Stijn Dhert leidt de sofagesprekken in goede banen.