ma 27 maart 2023

Theatervoorstelling 'Dissident'

Organisator: Expertisecentra Art of Teaching en Education & Development en de lerarenopleiding van UCLL, SOM en 30cc
Van 18:30 tot 22:30 - Stadsschouwburg Leuven

Theatervoorstelling 'Dissident'
  • Wat? Theatervoorstelling Dissident van NT Gent
  • Voor wie? Iedereen die mee wil strijden tegen schooluitval: leraren, leerlingbegeleiders, leerlingen, ouders, onderzoekers, studenten uit de lerarenopleiding en welzijnswerkers
  • Prijs: Gratis
  • Inschrijven: met je schoolteam via Schoolmetcultuur, individueel kan je hier je tickets reserveren.

5 jonge ‘probleemgevallen’ nemen het woord: “Wat betekent het om voortdurend de uitzondering te zijn? En wat vertellen de huidige regels en verwachtingen in het secundair onderwijs ons over de heersende ideeën over succesvol burgerschap? Hoe wordt het huidige onderwijs gedomineerd door werkdruk, prestatiedrang en bureaucratie? Is onbewust racisme nog steeds bepalend voor wie tweede kansen krijgt en wie niet? (…) En kan een docent meer zijn dan een doorgeefluik van kennis? (…)”

Dissident is een mix van live spel en documentair filmmateriaal waarin ook ouders, docenten, jeugdwerkers en pedagogen aan bod komen. In 12 lessen leggen de jongeren de in hun ogen meest urgente problemen van het onderwijs bloot en formuleren ze een tegenvoorstel.

We ontvangen je graag vanaf 18.30u in de foyer van de Leuvense Stadsschouwburg. Na de voorstelling is er ruimte voor een nagesprek met de theatermakers en nadien een informeel netwerkmoment.

Programma:

  • 18.00 uur: ontvangst met soep in de foyer
  • 19.00 uur: start voorstelling
  • 21.00-21.30 uur: nabespreking met cast & leerlingen uit Leuvens onderwijs en gemodereerd door Mauro Michielsen, voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel