Hoe kunnen we duurzaam pionieren in het onderwijs?

Als directie of beleidsmaker moeten we vandaag omgaan met een voort-durend veranderend onderwijsveld. Dat is complex. Hoe leren we dat beter begrijpen? Hoe werken we samen met leerkrachten en stakeholders (ouders, leerlingen, CLB-medewerkers, pedagogische begeleiders …)? Hoe begeleiden we deze veranderingsprocessen? Wat doen we vandaag al? 

Wat als…

  • directies, coördinatoren, projectleiders, beleidsondersteuners en andere changemakers in scholen elkaar ontmoeten en ervaringen delen?
  • cases uit andere scholen ons eigen actieleren en dat van onze school kunnen inspireren? 
  • we aan de hand van ‘duurzaam pionieren in het onderwijs’ van Mieke Haverkort-de Vreede verkennen wat ons uitdaagt en wat we ‘samen’ verder willen ontdekken? 

Verandering is de enige constante

Heraclitus, Griekse filosoof

Leerplatform Innovatie & verandering

Dit SOM-leerplatform wil het leiderschap in Leuvense scholen versterken.  Aan de hand van cases en theoretische inzichten verdiepen we ons in ieders veranderklimaat met als kernwoorden innovatie, change-processen en aangepast leiderschap. Vallen en opstaan gegarandeerd. 

Hoe pakken we dat aan?

We gaan aan de slag in enkele inspirerende sessies die telkens plaatsvinden in een van de gastscholen. We gaan op ontdekkingstocht doorheen de ervaringen en processen van de gastscholen en verkennen onderweg het concept 'de lerende organisatie' en/of een thema uit het boek 'duurzaam pionieren in het onderwijs'. Dit alles via creatieve werkvormen, actieleren en intervisie. 

Traject 2019

Tussen januari en november 2019 komen directies/beleidsmakers uit basis en secundair onderwijs over de verschillende netten en koepels samen in acht sessies. De essentie? Leren van elkaar, in intervisie gaan, good practices uitwisselen en lezen over mogelijk innovaties in deze complexe onderwijswereld.

Voor wie?

Directies en beleidsmakers die niet vies zijn van verandering en durven delen en creëren

Ben jij een duurzame pionier?

Omcirkel 21 januari 2019 dan alvast met ne rooien stift in je agenda.

En schrijf je hier in!