De 29-jarige Anna is verkoopster en wil zich graag omscholen. Ze weet niet wát, en al helemaal niet waar. Het diverse aanbod maakt het ook moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Ze kan terecht bij verschillende instanties voor een stukje van de puzzel, maar wie kan haar doorverwijzen op een neutrale manier? 

Dagopleidingen, avond- en/of weekendopleidingen, blended-trajecten, afstandsleren,.... . Leuven heeft een enorm rijk aanbod aan opleidingen. Maar hoe zorgen we ervoor dat elke volwassene met zin om te leren hier helder in wordt ondersteund?

Labo WIEL

Wegwijs In Educatie Leuven onderzoekt op welke manier we in Leuven alle 18-plussers, ongeacht hun (educatieve) achtergrond, verder kunnen helpen met hun wens om verder te leren.

Vanuit 1 centrale plek. Over opleidingsaanbieders heen.

Hoe?

In 2017-2018 bracht het labo mensen uit verschillende onderwijsnetten rond de tafel om inspiratie te zoeken in andere steden en gezamenlijke acties te plannen.

Ben je zelf opleider of adviesverlener voor een 18+doelgroep in het Leuvense en heb je zin om je schouders hier mee onder te zetten? Stuur ons een mailtje!

Op de hoogte blijven?

Ben je leerkracht, ouder of Leuvenaar met een educatieve vraag? Wil je graag op de voet volgen hoe dit leerloket evolueert?


Betrokken bij dit labo