Op vrijdag 10 maart 2023 organiseerde SOM samen met UCLL, in het kader van de driedaagse Schoolvoorbeelden, een schoolreis naar 10 scholen en organisaties die zich op een innovatieve manier inzetten voor kinderen, jongeren en goed onderwijs.

De warme en hartelijke ontvangst in onze gastscholen en -organisaties, deed de collega's het grijze, regenachtige weer snel vergeten. Terwijl de jassen te drogen gehangen werden, konden de collega's zich warmen aan een dampende kop koffie. De vernieuwde ervaringen en inzichten van de gastscholen leverden heel wat inspiratie op.

De bevlogenheid was overal voelbaar. De bezoekers namen heel wat tips en tricks mee naar huis en kregen inzicht in de trajecten die voorafgaan aan de innovatie. Tijdens de middag kwamen de deelnemers samen in de bistro van De Nova, waar Den Travak voor een heerlijke lunch zorgde. Zo konden de deelnemers ook ervaringen over de trajecten heen uitwisselen.

Meer weten? In onze story's gaan we dieper in op het verhaal van elke gastschool of
-organisatie. Je kan alvast de eerste interviews lezen: De Nomade, Paridaensinstituut, Sint-Janschool, M Museum & Mater Dei, De Zonnewijzer (basis & secundair), De Nova (Kids) en Tweedekansonderwijs cvo Volt.

De andere verhalen zetten we later dit schooljaar nog online: De Zevensprong, Bednet vzw, Don Bosco Groenveld, De Wijnpers, Ligo Oost-Brabant, Sint-Pieterscollege, Centrum voor Levende Talen CVO (CLT) en SPRING-STOF vzw.

Foto's: Bavo Nys, Nele Vleugels, Nina Wilmaerts & Emmelien Monnens, Tekst: Emmelien Monnens