Vrijdag 30 september verzamelde de Leuvense onderwijswereld in al zijn gedaanten in Museum M voor het jaarlijkse SOM-startevent. Herbeleef hier hoe al het moois binnen het netwerk nieuwe banden smeedde en plannen maakte voor onze Leuvense leerlingen.

Open SOM-raad

2 keer per jaar komen vertegenwoordigers van alle Leuvense onderwijsinstellingen samen met onze partners om te kijken wat er leeft binnen het SOM-netwerk. Onderzoeker Melissa Tuytens (UGent) trakteerde de aanwezigen op een korte lezing over de kansen die er liggen op het vlak van school- en personeelsbeleid om samen professioneel te groeien. Dat netwerken daarin een grote rol kunnen spelen, hoeft niet te verbazen.

De achterliggende presentatie vind je hieronder terug. Lees zeker het uitgebreide gesprek dat we hadden met Melissa voor meer context en voorbeelden.

Vervolgens presenteerde het SOM-team het jaaractieplan dat de basis vormt voor de werking 22-23. Lees er alles over in onze story.

Netwerkdrink

Daarna werd het zo mogelijk nog gezelliger. Leuvense beleidsmakers, leraren en SOM-partners maakten kennis met de SOM-werking, onze ambassadeurs van Speak up!, maar vooral ook met elkaar. Een welgemikt hapje en een stijlvol drankje wrikten na een zware werkweek de tongen nog een laatste keer los. Dat het ons veel energie geeft om ook dit jaar het beste van onszelf te geven, mag blijken uit onze fotoreportage. Graag tot heel binnenkort!