Inge Delafortrie

Duurzaamheidscoördinator KSLeuven

Inge Delafortrie

Via SOM slaan alle onderwijsniveaus de handen in elkaar rond vernieuwende onderwijsthema’s.

Wat is je rol binnen Samen Onderwijs Maken?

Ik ben trekker van het labo Scholen 2030. Wij zochten al langer een manier om het thema duurzaamheid op de agenda van alle scholen te zetten. SOM bood de mogelijkheid om met de verschillende onderwijsniveaus de handen in elkaar te slaan en de vele projecten rond duurzaamheid met elkaar te verbinden. Door deze samenwerking zijn we er uiteindelijk in geslaagd om een structurele samenwerking uit te bouwen die gesteund wordt door de stad Leuven, meer bepaald het project Scholen2030.

Als er één ding is dat je zou mogen veranderen in het onderwijs, wat zou dat dan zijn?

Onderwijs staat niet alleen voor kennisoverdracht, het zou een plek moeten zijn waar jongeren gestimuleerd worden om verantwoordelijkheid op te nemen voor de maatschappelijke uitdagingen. Binnen het onderwijs moet er ingezet worden op het betrekken en ondersteunen van alle jongeren. Zo kunnen ook de meest kwetsbare jongeren hun talenten maximaal benutten en de kans krijgen om een plek in de samenleving te vinden.

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Ik sta open voor alle vragen, voorstellen en projecten die te maken hebben met duurzaamheid en waar we samen het thema duurzaamheid binnen het onderwijsveld kunnen versterken. Ook geef ik graag meer informatie over het scholenproject Scholen2030.